Novi Heder 2021 001 1

Novosti

292

JASMINA MIHAJLOVIĆ U INDIJSKOM ČASOPISU

U indijskom časopisu Moderna literatura (Modern Literature), koji izlazi na engleskom jeziku, objavljeni su delovi iz knjige Jasmine Mihajlović „Na obali Hazarskog mora“, pod nazivom „Neposlata ljubav... Pročitajte ceo članak..

438

Životna priča Jasmine Mihajlović

Život je, kaže, posvetila književniku i akademiku SANU Miloradu Paviću. I danas, kad ga nema već 14 godina, ona brine o svemu što se tiče njegovog lika i dela. Njihov brak je od prvog dana intrigirao ... Pročitajte ceo članak..


688

Uspeh žene: Jasmina Mihajlović (intervju)

fotografije Milorad Pavić, izvor www.khazars.com Upoznala sam je na jednoj kulturnoj manifestaciji, kada sam otišla da vidim Pavićev Legat. Moja želja da vidim mesto gde je on živeo sa njom i ona sa ... Pročitajte ceo članak..

915

Intervju sa Jasminom Mihajlović: Pavić, ja i naš androgin

portal Praktika, 20. 12. 2022. Jasminu Mihajlović ne možemo kratko predstaviti. Autorka više bestseler romana, putopisa; prevođena u inostranstvu, čitana u Srbiji; predstavnica jednog ženskog, flui... Pročitajte ceo članak..


3846

DRUGO IZDANjE "DOSADNE KNjIGE" JASMINE MIHAJLOVIĆ

Uzbudljiva, intrigantna, na momente bolna, na momente i oštra. I duboko proživljena. Od društveno-sociološkog paradoksa, do intimno-lirskog obraćanja. "Dosadna knjiga" Jasmine Mihajlović Pročitajte ceo članak..

6873

NOVA KNjIGA JASMINE MIHAJLOVIĆ

"DOSADNA KNjIGA" JE LAVIRINT MODERNOG I DREVNOG Pročitajte ceo članak..


5462

KNjIGE, IZLOŽBE, PANELI, INTERVJUI...

Jermenski izdavač Antares publikovao je u Jerevanu Pavićev roman Poslednja ljubav u Carigradu. Interesantno je da je jermenski prevod knjige Zvezdani plašt izašao još 2005, a da najpoznatije Pavićevo ... Pročitajte ceo članak..

5369

SA KNjIŽEVNICOM JASMINOM MIHAJLOVIĆ O BALETU NASTALOM PO MOTIVIMA ROMANA „HAZARSKI REČNIK” NjENOG SUPRUGA, ČUVENOG SRPSKOG PISCA

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu premijerno je izveden balet „Hazarski rečnik - lovci na snove”, nastao prema čuvenom romanu slavnog srpskog pisca Milorada Pavića, u koreografiji Ronalda... Pročitajte ceo članak..

3698

OBJAVLjENE TRI KNjIGE JASMINE MIHAJLOVIĆ NA KINESKOM

AVGUST 2018. Šangajski izdavač Džeđing objavio je tokom 2018. godine tri knjige Jasmine Mihajlović na kineskom: Pariski poljubac, Na obali Hazarskog mora i Putni album. Književnica je pozvana da pr... Pročitajte ceo članak..

5383

DUHOVNI HORIZONTI MILORADA PAVIĆA I JASMINE MIHAJLOVIĆ

Književno veče s Jasminom Mihajlović u ogranku Gradske biblioteke Subotica na Paliću. Književnica Jasmina Mihajlović govorila je o stvaralačkom opusu pisca Milorada Pavića, kao i o njihovom višegodišn... Pročitajte ceo članak..

5506

JASMINA MIHAJLOVIĆ U EMISIJI EKSKLUZIVNO MIRE ADANjE-POLAK

  U emisiji „Ekskluzivno“, autora Mire Adanje – Polak , posvećenoj udovicama srpskih pisaca, Jasmina Mihajlović, književnica i udovica Milorda Pavića govori o svom braku i životu sa Pavićem. Pročitajte ceo članak..

5006

INTERVJU JASMINE MIHAJLOVIĆ O MILORADU PAVIĆU

Jasmina Mihajlović, književnica, o svom suprugu Miloradu Paviću - "Vrlo teška ljubav" - Magazin ONA   Pročitajte ceo članak..

4378

Jasmina Mihajlović - Srbija i Albanija su naučene u socijalizmu da neguju kulturu zaborava

Povodom skorog izlaska Pavićevog romana Predeo slikan čajem na albanskom jeziku, u prevodu Bena Andonija kod izdavača ''Albas'', Jasmina Mihajlović je dala ekskluzivni intervju. Pod naslovom Srbija i ... Pročitajte ceo članak..

4993

Dijalozi sa Miloradom Pavićem

U četvrtak 17. novembra 2016. godine u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, održano je književno veče posvećeno stvaralaštvu Milorada Pavića Srpska spisateljica i staratelj nad Legatom Milorada P Pročitajte ceo članak..

5180

Jasmina Mihajlović - emisija Suzanin izbor

Jasmina Mihajlović, udovica najslavnijeg srpskog pisca novijeg doba Milorada Pavića i sama uspešan pisac, žena posebno pozitivne energije, govori o svom životu "pre i posle Milorada" o privatnom i pos... Pročitajte ceo članak..

4968

4905

PANEL O KULTURNOM NASLEĐU – BOOK TALK 2016.

U Novom Sadu je početkom septembra održana druga po redu književna konferencija Book Talk 2016. U okviru panela: Umetnik i njegov spomenik: kako čuvamo uspomenu na dela velikana naše kulture , sudel... Pročitajte ceo članak..

4309

JASMINA MIHAJLOVIĆ KAO POČASNI GOST OTVORILA 17. MEĐUNARODNI SAJAM KNjIGA U TBILISIJU

MILORAD PAVIĆ I JASMINA MIHAJLOVIĆ U GRUZIJI I AZERBEJDžANU Krajem maja Jasmina Mihajlović je pet dana boravila u glavnom gradu Gruzije – Tbilisiju, na poziv izdavačke kuće „Intelekti“ koji je u ok... Pročitajte ceo članak..

4404

„NA OBALI HAZARSKOG MORA“ U AZERBEJDžANU

Autobiografska proza Jasmine Mihajlović „Na obali Hazarskog mora“ (Laguna) objavljena je na azerskom jeziku u prevodu Ajnur Tabrizli. Izdavač je Centar za prevodilaštvo pri Vladi Republike Azerbejdžan... Pročitajte ceo članak..

4613

KINESKI INTERNACIONALNI RADIO GB TAJMS O KNjIŽEVNOM PARU PAVIĆ – MIHAJLOVIĆ

Kineski internacionalni GBTajms radio (GBtimes Serbia) objavio je i na svom engleskom sajtu intervju Jasmine Mihajlović u vezi sa kineskim prevodima Pavićevih knjiga, pod naslovom „Gde god da odem, pr... Pročitajte ceo članak..

5497

INTERVJU JASMINE MIHAJLOVIĆ U NjUZVIKU

Martovski broj srpskog izdanja Njuzvika ( Newsweek) objavio je na deset strana razgovor sa Jasminom Mihajlović. Autor intervjua „Unutrašnja strana Milorada Pavića“ je Aleksandar Đuričić. Newsweek Srb... Pročitajte ceo članak..

5560

Legat Milorada Pavića u poseti Legatu Milića od Mačve u Kruševcu

U neobičnom prostoru, galeriji, u „Legatu Milića od Mačve“, održano je 12. maja pred prepunom salom književno veče posvećeno srpskom i azerbejdžanskom izdanju knjige Jasmine Mihajlović, „Na obali Ha Pročitajte ceo članak..


5782

Milorad Pavić i Jasmina Mihajlović u zemlji i svetu

Autobiografski putopis Jasmine Mihajlović Na obali Hazarskog mora (Laguna 2014), ove godine izlazi u Bakuu, na azerskom jeziku, zatim u Gruziji, na gruzijskom, gde će autorka krajem maja meseca biti Pročitajte ceo članak..5741

Nova autobiografska knjiga Jasmine Mihajlović ''Na obali Hazarskog mora''

U martu 2014. izašla je nova knjiga Jasmine Mihajlović "Na obali Hazarskog mora". Prvo se pojavilo englesko digitalno izdanje na Amazon Kindlu u prevodu Dragane Rajkov, a zatim i knjiga na maternjem Pročitajte ceo članak..

10112

Intervju sa Jasminom Mihajlović

U ukrajinskom nedeljniku „Ogledalo nedelje", koje izlazi i na ruskom jeziku, objavljen je obiman intervju sa Jasminom Mihajlović, književnicom, udovicom Milorada Pavića, nosiocem njegovih autorskih pr... Pročitajte ceo članak..

9976

PARISKI POLjUBAC OBJAVLjEN U ELEKTRONSKOM IZDANjU NA Amazon.com – Kindl

Roman Jasmine Mihajlović, Pariski poljubac objavljen je u oktobru 2011. kao elektronska knjiga u okviru edicije Amazon.com – Kindl. Knjigu je na engleski prevela Dragana Rajkov. Ovo je drugi prevod po... Pročitajte ceo članak..

Rezultati 1 - 32 od 32