Novi Heder 2021 001 1

2015

21777

Spomen-bista Milorada Pavića

U Beogradu, u zgradi u kojoj je živeo, a gde se sada nalazi njegov Legat, otkrivena je 24. novembra 2015. spomen-bista Milorada Pavića. Bista i spomen-ploča, koju je uradio ruski v... Pročitajte ceo članak..

18342

Reizdanje "Hazarskog rečnika"u Francuskoj

REIZDANjE HAZARSKOG REČNIKA U FRANCUSKOJ U Parizu je kod izdavača ''Novi Atila'' (Le Nouvel Attila) u prevodu Marije Bežanovske izašlo novo izdanje ''Hazarskog rečnika''. Pavićeva... Pročitajte ceo članak..

18439

Milorad Pavić i Jasmina Mihajlović u Gruziji i Azerbejdžanu

 JASMINA MIHAJLOVIĆ KAO POČASNI GOST OTVORILA 17. MEĐUNARODNI SAJAM KNjIGA U TBILISIJU   Krajem maja Jasmina Mihajlović je pet dana boravila u glavnom gradu Gruzije – Pročitajte ceo članak..



16993

Legat Milorada Pavića u poseti Legatu Milića od Mačve u Kruševcu

U neobičnom prostoru, galeriji, u „Legatu Milića od Mačve“, održano je 12. maja pred prepunom salom književno veče posvećeno srpskom i azerbejdžanskom izdanju knjige Jasmine Mihajl... Pročitajte ceo članak..

16778

Književno veče o Paviću u Argentini

U Nacionalnoj biblioteci Buenos Ajresa održano je književno veče posvećeno prozi Milorada Pavića i Dina Bucatija. Na predavanju posvećenom književnoj fantasticu i svetu, govorili s... Pročitajte ceo članak..

16545

„Na obali Hazarskog mora“ u Azerbejdžanu. Kineski internacionalni radio GB Times o književnom paru Pavić – Mihajlović. Intervju J. Mihajlović Njuzviku

Autobiografska proza Jasmine Mihajlović „Na obali Hazarskog mora“ (Laguna) objavljena je na azerskom jeziku u prevodu Ajnur Tabrizli. Izdavač je Centar za prevodilaštvo pri Vladi R... Pročitajte ceo članak..

17341

Milorad Pavić i Jasmina Mihajlović u zemlji i svetu

Autobiografski putopis Jasmine Mihajlović Na obali Hazarskog mora (Laguna 2014), ove godine izlazi u Bakuu, na azerskom jeziku, zatim u Gruziji, na gruzijskom, gde će autorka kraje... Pročitajte ceo članak..

Rezultati 1 - 9 od 9