Novi Heder 2021 001 1

Нова аутобиографска књига Јасмине Михајловић ''На обали Хазарског мора''

na obali hazarskog mora v

У марту 2014. изашла је нова књига Јасмине Михајловић "На обали Хазарског мора". Прво се појавило енглеско дигитално издање на Амазон Киндлу у преводу Драгане Рајков, а затим и књига на матерњем језику коју је објавила Лагуна.

Пред читаоцима је необична аутобиографска проза. Одевена у путопис по егзотичном Азербејџану и у низ приватно-јавних сећања, она говори о љубави двоје српских писаца које ни смрт није могла раставити.

Писана питко, понекад јетко, често сетно, књига Јасмине Михајловић На обали Хазарског мора упознаће читаоца како изгледа Евросонг у Евроазији, зашто се у Азербејџану Каспијско море зове Хазарско и какви су се чудесни догађаји одигравали на граници два континента.

Четири прозне целине које чине ову књигу приредила је Јасмина Михајловић, држећи се маштовитих, оригиналних и необичних књижевних играрија Милорада Павића, и вешто преплићући два различита прозна рукописа, свој и Павићев, у складан колаж и изненађујуће питку и свежу целину.

„Хазарско море није налик другим земаљским морима и океанима: оно је налик мору снова, још више мору сатканом од Друге Стварности, а највише оном што уистину јесте – МОРУ ЉУБАВИ. У таквим (и виртуелним и реалним!) временско-просторним координатама креће се коауторски пар ове књиге, који представља и њене главне јунаке: ту Јасмина Михајловић и Милорад Павић налазе свој вечни дом, јер и сама Љубав се вечно отеловљује у Речи…“ - Проф. др Сава Дамјанов

Медији о књизи "На обали Хазарског мора"

Видео-клипови:

Емисија за Београд TV Sky+ 2.4.2014.
Србија ON Line TV K:CN 1 13.2.2013.
Емисија “Нешто ново” 4.5.2014.
Емисија “Портрет плус TV Sky+” 19.5.2014; 21:46 - 28:38
Емисија “Ни црно ни бело” TV K:CN1 13.5.2014.

Штампани медији:

Недељник: Тајни живот Милорада Павића
Лагуна: Интервју - Јасмина Михајловић: Павић је свуда више жив него у Србији
Лагуна: Интервју - Јасмина Михајловић: Орем књижевну њиву за двоје