Novi Heder 2021 001 1

2015

21118

Спомен-биста Милорада Павића

У Београду, у згради у којој је живео, а где се сада налази његов Легат, откривена је 24. новембра 2015. спомен-биста Милорада Павића. Биста и спомен-плоча, коју је урадио руски ва... Прочитајте цео чланак..

18295

Реиздање ''Хазарског речника'''у Француској

РЕИЗДАЊЕ ХАЗАРСКОГ РЕЧНИКА У ФРАНЦУСКОЈ У Паризу је код издавача ''Нови Атила'' (Le Nouvel Attila) у преводу Марије Бежановске изашло ново издање ''Хазарског речника''. Павићева с... Прочитајте цео чланак..

18390

Милорад Павић и Јасмина Михајловић у Грузији и Азербејџану

 ЈАСМИНА МИХАЈЛОВИЋ КАО ПОЧАСНИ ГОСТ ОТВОРИЛА 17. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ КЊИГА У ТБИЛИСИЈУ   Крајем маја Јасмина Михајловић је пет дана боравила у главном граду Грузије – Прочитајте цео чланак..



16947

Легат Милорада Павића у посети Легату Милића од Мачве у Крушевцу

У необичном простору, галерији, у „Легату Милића од Мачве“, одржано је 12. маја пред препуном салом књижевно вече посвећено српском и азербејџанском издању књиге Јасмине Михајловић... Прочитајте цео чланак..

16732

Књижевно вече о Павићу у Аргентини

У Националној библиотеци Буенос Ајреса одржано је књижевно вече посвећено прози Милорада Павића и Дина Буцатија. На предавању посвећеном књижевној фантастицу и свету, говорили су и... Прочитајте цео чланак..

16501

„На обали Хазарског мора“ у Азербејџану. Кинески интернационални радио ГБ Тимес о књижевном пару Павић – Михајловић. Интервју Ј. Михајловић Њузвику

Аутобиографска проза Јасмине Михајловић „На обали Хазарског мора“ (Лагуна) објављена је на азерском језику у преводу Ајнур Табризли. Издавач је Центар за преводилаштво при Влади Ре... Прочитајте цео чланак..

17288

Милорад Павић и Јасмина Михајловић у земљи и свету

Аутобиографски путопис Јасмине Михајловић На обали Хазарског мора (Лагуна 2014), ове године излази у Бакуу, на азерском језику, затим у Грузији, на грузијском, где ће ауторка краје... Прочитајте цео чланак..

Резултати 1 - 9 од 9