Novi Heder 2021 001 1

2007

7156

Павић на енглеском говорном подручју

Од октобра 2007 године читаоци ће моћи у рубрици „Подаци о рецепцији“ на овом сајту видети досад необјављени текст Драгане Рајков „Рецепција М Павића на енглеском говорном подручју... Прочитајте цео чланак..

7321

Нови роман Милорада Павића „Друго тело“ на Интернету

Нови роман Милорада Павића „Друго тело“ преводи се на десетак језика. Енглески превод Драгане Рајков доноси се сада у наставцима на енглеској страници овог wеб сајта. Сваке седмице... Прочитајте цео чланак..

7463

Павићеве нове књиге на пољском („Друго тело“, „Седам смртних грехова“)

Пољски издавач „Tchu“ који је у Варшави 1993. и 2004. објавио два издања „Хазарског речника“ Милорада Павића ових дана је штампао Павићеве романе „Друго тело“ и „Седам смртних грех... Прочитајте цео чланак..

7492

Павићева комедија „Свадба у купатилу“ у Позоришту на Теразијама

Павића играју у многим позориштима од Њујорка до Сибира. Петроградско највеће позориште ЛЕНСОВ театар недавно је обновило уговор за Павићеву интерактивну драму „Кревет за троје“ ко... Прочитајте цео чланак..

7315

Павићеви романи на аудио касетама руског издавача „Аудиокнига“

Два романа Милорада Павића – „Последња љубав у Цариграду“ и „Кутија за писање“ стављени су у преводу на руски језик Ларисе Савељеве на дискове „Аудиокниге“ из Москве. Први роман чи... Прочитајте цео чланак..

7325

Павићево књижевно вече у атинској концертној дворани „Мегарон“

Двадесет шестог фебруара 2007. одржано је књижевно вече Милорада Павића у чувеном атинском „Мегарону“. Недавно је тамо гостовао нобеловац Дерек Волкот. Книижевно вече Милорада Пави... Прочитајте цео чланак..

7021

У Русији у јануару продато 15.000 примерака новог романа Милорада Павића „Друго тело“

Нови роман Милорада Павића „Друго тело“ објављен је почетком године на руском језику у преводу Ларисе Савељеве код петроградске издавачке куће Азбоока, у оригиналу код београдског ... Прочитајте цео чланак..

Резултати 1 - 7 од 7