Novi Heder 2021 001 1

2007

7156

Pavić na engleskom govornom području

Od oktobra 2007 godine čitaoci će moći u rubrici „Podaci o recepciji“ na ovom sajtu videti dosad neobjavljeni tekst Dragane Rajkov „Recepcija M Pavića na engleskom govornom područj... read more..

7321

Novi roman Milorada Pavića „Drugo telo“ na Internetu

Novi roman Milorada Pavića „Drugo telo“ prevodi se na desetak jezika. Engleski prevod Dragane Rajkov donosi se sada u nastavcima na engleskoj stranici ovog web sajta. Svake sedmice... read more..

7463

Pavićeve nove knjige na poljskom („Drugo telo“, „Sedam smrtnih grehova“)

Poljski izdavač „Tchu“ koji je u Varšavi 1993. i 2004. objavio dva izdanja „Hazarskog rečnika“ Milorada Pavića ovih dana je štampao Pavićeve romane „Drugo telo“ i „Sedam smrtnih gr... read more..

7492

Pavićeva komedija „Svadba u kupatilu“ u Pozorištu na Terazijama

Pavića igraju u mnogim pozorištima od Njujorka do Sibira. Petrogradsko najveće pozorište LENSOV teatar nedavno je obnovilo ugovor za Pavićevu interaktivnu dramu „Krevet za troje“ k... read more..

7314

Pavićevi romani na audio kasetama ruskog izdavača „Audiokniga“

Dva romana Milorada Pavića – „Poslednja ljubav u Carigradu“ i „Kutija za pisanje“ stavljeni su u prevodu na ruski jezik Larise Saveljeve na diskove „Audioknige“ iz Moskve. Prvi rom... read more..

7325

Pavićevo književno veče u atinskoj koncertnoj dvorani „Megaron“

Dvadeset šestog februara 2007. održano je književno veče Milorada Pavića u čuvenom atinskom „Megaronu“. Nedavno je tamo gostovao nobelovac Derek Volkot. Kniiževno veče Milorada Pav... read more..

7021

U Rusiji u januaru prodato 15.000 primeraka novog romana Milorada Pavića „Drugo telo“

Novi roman Milorada Pavića „Drugo telo“ objavljen je početkom godine na ruskom jeziku u prevodu Larise Saveljeve kod petrogradske izdavačke kuće Azbooka, u originalu kod beogradsko... read more..

Results 1 - 7 of 7