Штампа

КЊИГЕ, ИЗЛОЖБЕ, ПАНЕЛИ, ИНТЕРВЈУИ...

Јерменски издавач Антарес публиковао је у Јеревану Павићев роман Последња љубав у Цариграду. Интересантно је да је јерменски превод књиге Звездани плашт изашао још 2005, а да најпознатије Павићево дело - Хазарски речник, никада није преведено на јерменски.

У Индији је, поводом скорашњег издања Хазарског речника на тамилском (Будином језику), објављен интервју са Јасмином Михајловић (јули 2018). У угледном књижевном часопису Modern Literature, чији је уредник Rajesh S'Manian, Михајловићева је говорила о Павићевом и свом стваралаштву.

Последњих година уредници издавачких кућа у свету доживљавају књиге Јасмине Михајловић као својеврсну апартну биографију Милорада Павића. Ове 2018. године је кинеска издавачка кућа у Shanghai Branch of Zhejing Literature and Art Publishing House публиковала три наслова Јасмине Михајловић:

1. Љубавни роман у две приче (оригинал: На обали Хазарског мора)(爱情故事的两个版)
2. Дете сунчеве барке (оригинал: Путни албум) (太阳船上的孩子》
3. Париски пољубац (巴黎之吻)


Izlozbe 2021 001  

Представљање је било током шангајског Сајма књига, на који је Михајловићева била официјално позвана, али је била спречена да отпутује. На промоцији је, између осталих, говорила Чен Дањан (Chen Danyan), чија је књига о Србији и Павићу недавно објављена у "Просвети" под насловом Земља Ловаца на снове.

Kina 6 2

У Новом Саду, на манифестацији Book Talk, Јасмина Михајловић је говорила у оквиру панела "Мермер и звуци". Тема су биле полемике у јавности око споменика који се последњих година масовно подижу у Србији.

Book Talk 2018

У Народној библиотеци Србије представљена је изложба Хазарски речник - интерактивни дијалог књиге , аутора Николе Радосављевића.

promo HR